Uusi projekti: kevyt sportjopo

Tällä kertaa tuuninkikohteeksi valikoitui Suomen suosituin polkupyörä. 24″ jopon massaksi kerrotaan 14,9 kg useammankin jälkeenmyyjän sivulla. Tämä on aika paljon melko pienikokoiselle “nuorisopyörälle”, koska kaupasta saa jopa vain noin 5 kg painoisia täysikokoisiakin pyöriä – joskin isolla rahalla. Otin nyt siis vaatimattomaksi tavoitteekseni tehdä Suomen kevyimmän 24″ jopon ja uudistaa samalla sen tyyliäkin vähän sporttisempaan suuntaan.

Jos ette tienneet, jopo tulee sanoista JOkaisen POlkupyörä, eli hyvin säätövarojen puolesta pitkä äijänköriläskin pystyy kyllä 24″ jopolla polkemaan, mutta erityisestä ajonautinnosta ei tällöin kyllä ole kyse. 36-pinnaiset vanteet ja jykevä teräsrunko kestänevät painavankin kuskin, eikä Helkaman sivuilta löydykään käyttäjälle mitään painorajaa. Tarakan päällä kerrotaan kantavuudeksi 25 kg, mutta olen kyllä nähnyt sen päällä painavampiakin lapsia kyyditetyn, eli todellinen kantavuus lienee kuitenkin suurempi. Kuvassa on satula nostettu yli 180 cm kuskille sopivalle korkeudelle.

Hankinta

Löysin kuvan Suomessa valmistetun, noin vuosimallin 2014 jopon tori.fi:stä, jossa tämän yksilön pyyntihinta oli hyvin maltilliset 75 euroa. Koska jopo on myös pyörävarkaiden suosikkipyörä, epäilisin normaalisti näin hyväkuntoisen ja halvan jopon olevan jonkun muun kuin myyjän omaisuutta, mutta tässä tapauksessa pyörän hintaa laski ei-muodikas väri, punaisella maalilla tehty tuning (tai ilkivalta?) pyörän keulassa ja takaa puuttuva heijastin. Myyjä ei myöskään ollut huppupäinen nisti kerrostalon takapihalla, vaan tavallinen rivitalossa asuva perheenäiti, jonka lapsi ei syystä tai toisesta halunnut enää tällä fillarilla ajaa. Varmemmaksi vakuudeksi pyörän runkolukkoon löytyi yksi avain ja sain vielä ohjekirjankin mukaan. Loistokaupat!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *