Vanteiden irrotus

Nostin tässä vaiheessa paremman työskentelyasennon saavuttamiseksi jopon pyöränkorjaustelineeseen. Teline helpottaa esimerkiksi ketjun rasvaamista ja takavaihtajan säätöä, joten se on erittäin suositeltava ostos jos pyöriä tulee rassattua vähänkään useammin. Ja minullahan tulee.

Takavanteen (harrastajakielessä kiekon) irrottamiseksi täytyy jarruvarsi irrottaa takahaarukan alaputkesta. Tämä tapahtuu 10 mm kiintoavaimella ja ristipääruuvimeisselillä. Pro tip: aluksi on huomattavasti helpompaa pitää ruuvimeisseliä paikoillaan ja vääntää kiintoavaimella.

Tämän jälkeen löysytetään taka-akselin mutterit kummaltakin puolen 15 mm kiintoavaimella, ja takakiekko tipahtaa melkein itsestään pois. Huomio kuitenkin lukitusprikkojen sijainti ja karkeamman puolen suunta, että osaat laittaa ne takaisin samoin pyörää kasatessa.

Etuvanne on vieläkin helpompi irrottaa, siinä siinä riittää vain 15 mm muttereiden löysytys. Huomaa siinäkin prikat haarukan ulkopuolella.


Jos tykkäsit artikkelista, niin käypä tykkäämässä vielä Facebook-sivustani. Kiitoksia, olet paras! 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *