You are currently viewing Vanteiden irrotus

Vanteiden irrotus

Olen tässä nostanut paremman työskentelyasennon saavuttamiseksi jopon pyöränkorjaustelineeseen. Teline helpottaa esimerkiksi ketjun rasvaamista ja takavaihtajan säätöä, joten se on erittäin suositeltava ostos jos pyöriä tulee rassattua vähänkään useammin. Ja minullahan tulee.

Takavanteen (harrastajakielessä kiekon) irrottamiseksi täytyy jarruvarsi irrottaa takahaarukan alaputkesta. Tämä tapahtuu 10 mm kiintoavaimella ja ristipääruuvimeisselillä. Pro tip: aluksi on huomattavasti helpompaa pitää ruuvimeisseliä paikoillaan ja vääntää kiintoavaimella.

Tämän jälkeen löysytetään taka-akselin mutterit kummaltakin puolen 15 mm kiintoavaimella, ja takakiekko tipahtaa melkein itsestään pois. Huomio kuitenkin lukitusprikkojen sijainti ja karkeamman puolen suunta, että osaat laittaa ne takaisin samoin pyörää kasatessa.

Etuvanne on vieläkin helpompi irrottaa, siinä kun riittää vain 15 mm muttereiden löysytys. Huomaa tässäkin prikat haarukan ulkopuolella.


Jos pidit artikkelista, niin käypä vielä tykkäämässä Facebook-sivustani, niin et missaa tulevia juttujani! 🙂

Leave a Reply