Tuppien irrotus

Tupit eli kädensijat eli kahvakumit eli gripit. Noin 99,99% ajasta on todella mukavaa, että pyörässä on tällaiset, mutta sitten lopulta tulee se päivä, kun se ne pitäisi saada irti ja ovat tietysti asettuneet peijakkaan tiukasti paikoilleen. Jos tupit ovat roskiskamaa, niin ne voi toki pistää palasiksi saksilla, sivuleikkureilla ja/tai puukolla.

Vaan jos haluat tupit irti ehjinä, niin siihenkin löytyy näppärä kikka. Tarvitset tosin paineilmakompressorin ja siihen puhalluspistoolin. Pistoolin suutin työnnetään tupin reunan alle ja kun sinne puhaltaa paineilmaa, niin tuppi lähtee lähes itsestään irti tai viimeistään toisella kädellä samaan aikaan sitä pyörittämällä. Paineilman kanssa pelatessa kannattaa käyttää suojalaseja!

Noin viisi sekuntia myöhemmin:

Olen hieman yllättynyt, että Suomesta nykyään löytyy pyörän osille valmistajia. Siksi tuntui erityisen hienolta saada selville, että jopossa on pietarsaarelaisen Herrmansin valmistamat tupit – ja vieläpä erittäin mukavan tuntuiset sellaiset. Kyseisiä tuppeja voi muuten ostaa ainakin täältä.


Käy vielä lopuksi tykkäämässä Facebook-sivustani, niin et missaa tulevia artikkeleitani! Kiitoksia! 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.