You are currently viewing Tarrojen poistaminen

Tarrojen poistaminen

Pyörää ei luonnollisesti kannata maalata siten, että tarrat jäävät maalin alle, joten ne pitää poistaa. Käytin työhön kuumailmapistoolia, jolla lämmitetään tarraa pienimmällä teholla hetkisen aikaa (jos maali alkaa kuplia, niin pidit liian kauan) ja tarra lähtee irti varsin helposti muovisella lastalla, jääraapalla tms raaputtamalla. Metallinenkin lasta toki toimii, mutta naarmuttaa pintaa helpommin. Kynnelläkin voi raaputtaa, mutta tällöin kannattaa olla tarkkana ettei lämmitä pintaa polttavan kuumaksi. Homma onnistunee myös hiustenkuivaajalla ja tällöin vaara maalipinnan turmelemiselle ja näppien polttamiselle on todennäköisesti paljon pienempi.

Samalla tekniikalla otin irti keulasta myös Helkaman merkin.

Osa poistetuista tarroista lähti siististi irti, mutta osasta valitettavasti jäi liimaa maalipintaan. Nämä on melko helppo poistaa porakoneeseen liitettävällä nk. toffeelaikalla, joka on ikään kuin pyörivä pyyhekumi. Pölyä hommassa syntyy kyllä melkoiset määrät.

Liimajäämien poistoon löytyy myös kemiallisia ratkaisuja, mutta näitä en ole itse vielä testannut.

Ja lopussa kiitos seisoo, jopon runko riisuttuna kaikesta turhasta ja pesun jälkeen valmiina pakkelointiin, hiontaan ja maalaukseen.


Jos pidit artikkelista, niin käypä vielä tykkäämässä Facebook-sivustani, niin et missaa tulevia juttujani! 🙂

Leave a Reply